Du hittar isövningar, barmarksövningar, men även utbildande material inom t.ex. ledarskap, coachning och mental träningHockeyövningar och träning. Tränarsidan som funnits på nätet sedan 2004!

…och fortfarande ett av de mest besökta sidorna för hockey tränare runt om i världen. Välkommen till Hockeycoach.se, hockeyövningar och träningar, för hockeytränare på alla nivåer. Du hittar isövningar, barmarksövningar, men även utbildande material inom t.ex. ledarskap, coachning och mental träning. Du kommer också att kunna följa en hockeyspelare som HockeyCoach.se sponsrar, med match- och träningsuppdateringar, statistik och givetvis lite hockeybilder och videos.

 

Isövningar till hockeyträningarHockeyns spelsituationer (matchsituationer)Kompletterande hockeyövningar Barmarksövningar för ishockeyLive till träning – HockeyövningarHockeyövningar och träning för 6,7,8,9 och 10 åringar

Visuell Hockeymålvaktsträning och övningar Visuell träning hockeyspelareKlubbteknik, puckkontroll träning och övningar (e-bok)

 

Hockey 1-3-1 HockeyCoach.se hockeyövningar och träning

Hockeyövningarna som du hittar på sidan är tydligt ritade och enkla att förstå, genom att följa numreringen på spelarna, till isövningarna finns även förklaring på Svenska, detsamma gäller barmarksövningarna. Du hittar alla typer av hockey övningar till dina träningar
- målvaktsövningar
- skridskoövningar
- passningar
- skott
- teknik
- klubbteknik
- spelvändningar
- uppspel
- spelsituationer på nivåer från lätt till avancerat)
Givetvis finns även barmarksövningar, som jag nämnde tidigare, dessa har förklaring på Svenska, Engelska och Finska. Till ishockeyövningarna kan du lägga till spelare, moment eller pass för att göra dem svårare, gör det motsatta och du har förenklat ishockey övningarna.

Alla övningarna är skapade med tanke på att likna vanliga matchsituationer eller moment som dina spelare kommer att möta och för att hålla igång så många spelare samtidigt som möjligt för att minimera kötiden. Till hockeyövningssidan >>

 

Hockey 2-2-1 Om HockeyCoach.se

www.hockeycoach.se har funnits på nätet sedan 2004. Jag har varit huvudtränare inom ishockey i över 15 år på ”alla nivåer”. Jag har gått hockeyförbundens stegutbildningar upp till Steg 3. Dessutom har jag läst vid Tränarakademin som en gång i tiden fanns på Stensund, utbildningen motsvarar Steg 4/5 på EU nivå och är inte längre grenspecifik. Jag hoppas att du tycker att den här hockeytränar/övnings sidan är användbar och att du vill skaffa dig lite Finsk/Svenska influenser till din hockeyträning. Länka gärna till sidan från din egen blogg eller hemsida.

 

Klubbteknik, puckkontroll träning och övningar

Klubbteknik, puckkontroll träning och övningar (e-bok)

 

Övningar för klubbteknik. Träna och förbättra din puckkontroll och puckbehandling, 165 sidor! Klubbteknik, puckkontroll och puckbehandling är viktigt för alla hockeyspelare precis som skridskoåkning.

 

 

Pelistä jäälle – Jääkiekkoharjoitteita Live till Träning Hockeyövningar

Live till träning övningarna är ungefär som paketet med spelsituationer, men här finns originalbilden från hockeymatchen tillsammans med en övning, som du kan använda på din hockeyträning. Bilden i sig kommer att förklara hockey övningen, men du har dessutom en ner ritad hockeyövning med en förklarande text på Svenska!

 

Matchanalyser - Hockey Matchanalyser - Hockey

Linden Hockey Div 1 C >>

Linköping (Elitserien) - St Louis Blues (NHL)>>

Södertälje SK (Elitserien) - Frölunda Indians (Elitserien) >>

OS-rapport från Hockeycoach.se's utsända i Vancouver >>